EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нови правила за регистрация на кола

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови правила за регистрация на кола

mail07:15 | 30.12.2017прегледи 11181 коментарикоментари 0


В сила са нови правила при регистрацията на автомобил. Една от основните промени е вкарването на точен срок, в който колата трябва да се регистрира в КАТ след покупката. Това трябва да стане месец след сключване на сделката. Ако срокът не бъде спазен, новият собственик ще бъде глобен. След това ще има още един месец, за да регистрира автомобила. Ако и това не бъде изпълнено, ще последва служебно прекратяване на регистрацията и автомобилът няма да може да се движи.

До този момент нямаше определени срокове, в които превозното средство да бъде регистрирано, заяви началникът на “Пътна полиция” Бойко Рановски. Поради това имало случаи, когато даден шофьор е натрупал глоби, но не може дъ бъде открит, тъй като колата продължава да се води на друг собственик.

Има и едно облекчение - купувачът на автомобил няма да е длъжен да носи договор за покупко-продажбата при регистрацията в КАТ. Информацията вече ще се обменя по служебен път между пътната полиция и нотариуса, пред когото е била изповядана сделката.

Според данните на КАТ това ще облекчи около 350 000 човека годишно.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg