EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нови правила за влизане в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови правила за влизане в България

mail19:01 | 30.06.2021прегледи 736 коментарикоментари 0


От 1 юли в България ще се влиза по нов начин, тъй като държавите ще бъдат разделени на няколко зони - червена, оранжева и зелена. Това обяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров, който тества на граничния пункт "Калотина" системата за електронна проверка на европейски сертификати за ваксинация. Решение в коя зона ще попадат страните ще се взема на базата на броя на заболелите и процента на положителните тестове. Списъкът на страните ще се обновява веднъж седмично.

„Разделят на три зони – зелена, оранжева и червена. Хората, които са в зелена зона, влизат с най-облекчения режим, от оранжева зона с малко по-строг режим, на част от тези хора ще се правят допълнителни тестове на случаен принцип. А тези, които са в червена зона, няма да бъдат допускани в страната“, каза той. 

Софтуерът за проверка на европейските цифрови сертификати трябва да бъде инсталиран на всички устройства, които са осигурени за граничния здравен контрол. Всички гранични пунктове вече са снабдени с устройства, като допълнително ще бъдат подсигурени още 150 такива. Софтуерът се инсталира дистанционно, не е необходимо обучение за работа с таблетите, а единствено служителите да бъдат запознати с указанията за използването им. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg