EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови модели "Москвич" и "Лада Веста"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови модели "Москвич" и "Лада Веста"

mail07:35 | 06.03.2023прегледи 1034 коментарикоментари 0


Започнаха производството на нови модели от марката "Москвич" - електромобилът "Москвич-3е" и градският кросоувър "Москвич-3", като те вече са на пазара и могат да бъдат купени от всички официални дилъри на компанията, съобщи в своя Телеграм канал кметът на Москва Сергей Собянин, цитиран от ТАСС.

По думите му вече са открити 52 центъра за продажба и сервизно обслужване в 23 градове на Русия. В близко бъдеще те ще бъдат оформени в добре познатия бранд на "Москвич", посочи кметът.

През 2022 г. от поточните линии са слезли 600 автомобила, 200 от които с електрически двигатели. За 2023 г. се планира производството на 50 000 коли, една пета от тях - електрически. "Догодина ще удвоим производството", обяви Собянин.

До възобновяването на марката "Москвич" се стигна, след като заради руската инвазия в Украйна френската компания "Рено", чиято собственост беше заводът край Москва, спря производството и се оттегли от страната, а по-късно продаде предприятието на московските власти на символична цена. Сега заводът се нарича "Московски автомобилен завод "Москвич". 

Започна и серийното производство на модела "Лада Веста" от ново поколение  в завода на "Автоваз" в град Толиати, предава ТАСС. Първите автомобили от този модел ще бъдат доставени до над 300 дилърски пункта в страната през май, твърдят от компанията.

"Новото поколение "Веста" ще заеме по право водеща позиция на руския автомобилен пазар", казва в пресъобщение директорът на "Автоваз" Максим Соколов.

Вицепремиерът Денис Мантуров от своя страна изтъква, че след напускането на западните компании "Автоваз" е ускорил процеса на преоборудване на производствената си база и е намерил повече от 200 родни доставчици на материали и части.

Производството на новата "Лада Веста" започва през февруари 2022 г. в завода в Ижевск, но през ноември е прехвърлено в Толиати. За 2025 г. е предвидено и пускането на пазара на модел на "Веста" от типа SUV.

Същевременно "Автоваз" планира от края на 2024 г. да започне производството на обновения модел "Гранта", който да бъде кросоувър.

Началото на серийното производство на "Лада Веста" в Толиати съвпада с пускането на пазара на новия "Москвич".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037