EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови мита за $200 млрд. обмисля Тръмп

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови мита за $200 млрд. обмисля Тръмп

mail09:59 | 17.09.2018прегледи 502 коментарикоментари 0


Президентът на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да обяви до понеделник нови мита на стойност около 200 милиарда долара върху внос от Китай, съобщи  „Уолстрийт джърнъл“. Нивото на тарифите ще бъде вероятно около 10 процента, под 25-те на сто, които администрацията на Тръмп бе обявила за този кръг от повишение, твърди вестникът. Съобщението идва, след като Белият дом покани Китай за нови преговори по спора им за нивата на митата. Досега двете правителства са си наложили взаимно мита за внос на стоки за по 50 милиарда долара.

Властите в Пекин могат да се откажат да вземат участие в новите търговски преговори със САЩ, предложени от Вашингтон да се проведат по-късно този месец, ако администрацията на президента Тръмп действително наложи допълните мита за вноса на китайски стоки на стойност 200 млрд. долара, съобщава "Уолстрийт джърнъл", цитирайки неназовани официални китайски източници.

По-рано този месец стана ясно, че американският финансов министър Стивън Мнучин е отправил официална покана за подновяване на разговорите с китайските партньори в рамките на следващите няколко седмици, надявайки се те да стартират към 20-ти септември. Като част от тази инициатива властите в Пекин финализираха през уикенда планове за посещението в рамките на настоящата седмица на висш представител на търговското министерство във Вашингтон, за да постави основата за предстояща визита на вицепремиера Лю Хъ седмица по-късно. Очакваше се Лю Хъ да се види с Мнучин и вероятно с Доналд Тръмп.

"Китай няма да преговаря с пистолет, насочен към главата", посочи високопоставен служител от Пекин, който съветва ръководството на страната по въпросите на външната политика.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157