EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нови масови уволнения в държавата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови масови уволнения в държавата

mail06:20 | 09.02.2017прегледи 2078 коментарикоментари 0


Премиерът Огнян Герджиков освободи от поста председателя на Управителния съвет на АПИ Дончо Атанасов. Това съобщи премиерът в изявление във връзка със случая с тунел "Ечемишка", където жена загина, ударена от осветително тяло. Освободени от постовете им са и Парашкев Кръстев - изпълнителен директор на "Автомагистрали" ЕАД, Георги Златев от дирекция "Поддържане на пътна инфраструктура" при АПИ. Премиерът настоява пред министъра на регионалното развитие и блогаустройството, да бъдат освободени директорът на областно пътно управление София, началникът на районна пътна служба "Хемус". Сам е подал оставка директорът на дирекция "Пътна инфраструктура" в АПИ.

По-рано служебното правителство освободи 13 областни управители. Нови ще бъдат управниците в Благоевград, Варна, Враца, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Силистра, Хасково, Търговище, Шумен, Ямбол и Велико Търново.

Министерският съвет назначи 14 нови областни управители, освобождавайки досегашните. Това съобщиха от правителствената информационна служба. В Благоевград постът ще заеме Валери Сарандев. Завършил е Школата на МВР в Симеоново, магистър е по „Право“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. Последната заемана от него длъжност е заместник кмет на община Гоце Делчев.
Начело на областната управа във Варна застава Тодор Йотов. Завършил е ВВМУ „Никола Вапцаров“, където е бил в последствие ръководител на офис „Международна дейност“. В периода 2008-2012 г. е бил военен аташе на България в Полша, Литва, Латвия и Естония.
Областен управител на Велико Търново става Николай Йоцов. Завършил е ВВАУ в Шумен, ВА в Киев, притежава магистърска степен по стопанско управление от НВУ „В. Левски”, където е бил и преподавател. В последните години е работил като експерт в ИА „Военни клубове и военно-почивно дело”.
Момчил Младенов става областен управител на Враца. Завършил е Техническия университет в София. Бил е заместник кмет на община Враца в периода 2003-2007 г., в момента е управител на БКС в града.
Постът в област Кърджали ще бъде зает от Начо Ковачев. Бил е заместник областен управител на Кърджали от 2001 г. до 2009 г., завършил е ВВАУ в Шумен, както и ВА „Г. С. Раковски“ в София.
Областната управа в Кюстендил поема Йордан Татарски. Магистър е от Стопанската академия „Д. А. Ценов“. Има дългогодишен управленски опит в частния сектор, работил е и в МРРБ.
Новият областен управител на Ловеч е Пенка Николова. Магистър по регионално развитие и управление от СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е в Община Ловеч, а през 2015 г. е заемала поста заместник кмет по строителство, архитектура, градоустройство и екология.
Областната управа в Силистра оглавява Петко Добрев, който е заемал същия пост в периода 2001-2005 г. Има магистратура по история и география от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Бил е заместник кмет в общините Алфатар и Дулово.
София Торолова става областен управител на Софийска област. Тя е заемала поста заместник-областен управител от юли 2013 г. до декември 2014 г. В момента е административен директор в частно дружество. Завършила е магистратура по индустриален мениджмънт в МГУ „Св. Иван Рилски“ в София, магистър е и по автоматизация и информационно управляваща техника.
Областен управител на област София става Диана Тонова, която е била заместник-областен управител в периода юли 2013 – декември 2014 г. От декември 2015 г. е началник на отдел в столичния район „Витоша“. Магистър по право от ЮЗУ „Неофит Рилски“.
Областната управа в Търговище оглавява Валери Симеонов, който има дългогодишен стаж на различни позиции в администрацията на община Търговище. Той е икономист по промишлеността от ВИНС – Варна.
Минко Ангелов става областен управител на Хасково. В периода януари 2012 г. – март 2014 г. е заместник-кмет на община Хасково, преди това е бил и общински съветник. Завършва ВИХВП в Пловдив с магистратура по автоматизация на производството в хранително-вкусовата промишленост.
Областен управител на Шумен става Валентин Александров. Той е магистър по педагогика от Шуменския университет, специализирал е публична администрация в УНСС. Бил е директор на ОДМВР - Шумен.
Георги Чалъков е назначен за областен управител на Ямбол. Завършил е УНСС, от 2015 г. е заместник кмет на община „Тунджа”.

С протоколно решение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев са направени промени в състава на съвета на директорите в „Холдинг БДЖ“ ЕАД. Владимир Владимиров е освободен и на негово място е назначен Георги Друмев. С решение на управляващия орган на дружеството Георги Друмев е избран за изпълнителен директор. Георги Друмев е специалист в областта на железницата и дългогодишен служител на системата. В различни периоди от своята кариера е бил управител на „БДЖ Товарни превози“ ЕООД. Със заповед от поста генерален директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ е освободен Милчо Ламбрев, на негово място е назначен Красимир Папукчийски. Кариерата на Красимир Папукчийски е изцяло свързана с железопътната инфраструктура. Той е заемал ръководни позиции в поделение „Управление движение на влаковете и гаровата дейност“. От 2012 г. е заместник-ръководител и в последствие ръководител на звено за управление на проекти, финансирани с европейски средства.

Принципал на Националния дворец на културата, с решение на служебното правителство, става вицепремиерът, отговорен за българското председателство на Европейския съюз Деница Златева. Международният пресцентър за парламентарните избори ще се организира от Българската телеграфна агенция. Предложението е на външния министър Ради Найденов, който отказа неговото министерство да организира на пресцентъра.

Правителството определи трима нови членове на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ). Промяната се налага във връзка с промените в състава на кабинета. Това стана ясно след първото редовно заседание на служебното правителство.От Надзорния съвет са освободени Зорница Русинова, Адам Персенски и Филип Кирев. За нови членове правителството определи министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник-министъра на здравеопазването Галин Каменов и главния секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров. По закон в Надзорния съвет на НОИ влиза по един представител на всяка от национално представителните организации на работодателите и синдикатите и равен на тях брой членове, определени от правителството, един от които задължително е заместник изпълнителен директор на Националната агенция за приходите.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1973