EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови заводи, открити през 2023

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови заводи, открити през 2023

mail11:10 | 15.01.2024прегледи 577 коментарикоментари 0


Нови заводи за над 200 милиона лева бяха открити в България през 2023 г. През февруари производителят на оптична техника "Оптикс" откри нова производствена база в Панагюрище за 20 милиона лева.

През март 2023 г. "Главболгарстрой Прифаб", част от структурата на "Главболгарстрой", откри официално завода си за предварително напрегнати стоманобетонни конструкции край Пазарджик. Възложител на обекта е "Главболгарстрой Прифаб" а изпълнител - "ГБС-Пловдив". Инвестицията е за над 10 милиона лева.

През юни 2023 г. бългapcĸият пpoизвoдитeл нa eлeĸтpoниĸa Теlеtеk Еlесtrоnісѕ обяви откриването на нов завод в София за производство на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника. Инвестицията на компанията е в размер на 25 милиона лева.

В средата на годината беше открит и нов високотехнологичен завод за хидравлични цилиндри в Кърджали на компанията "Кяшиф". Размерът на инвестицията в Кърджали възлиза на 10 милиона лева с перспектива да достигне 30 милиона лева. През юни най-големият производител на оръжие в България - "Арсенал", откри нов завод в Стара Загора.

През юли в Стара Загора бе открит нов завод на нидерландската компания "Nedschroef" за студено формирани крепежни елементи за автомобилната и авиационната индустрия и за метални части. Инвестицията е за 50 милиона лева, новите работни места ще бъдат 300 с пълното разгръщане на проекта.

През септември 2023 г. водещият производител на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за индустрията - българската компания "Ате Пласт", отвори завод в Стара Загора след инвестиция от 20 милиона лева.

През септември вoдeщaта германска ĸoмпaния зa пpoизвoдcтвo нa виcoĸoтexнoлoгични пpoтeзи и биoнични имплaнти - Ottobock, откри нов производствен комплекс и глобален център за услуги в София. Общо инвестираните средства на компанията у нас възлизат на 43 милиона лева.

През октомври 2023 г."Идеал Стандарт-Видима" откри нов завод в Севлиево. Инвестицията в цеха за полимерни калъпи е 2 милиона лева, а потенциалът на фабриката е да се превърне в производствен хъб за всички заводи за санитарна керамика.

Източник: money.bg


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158