EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови е-услуги одобрени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови е-услуги одобрени

mail13:59 | 08.05.2011прегледи 707 коментарикоментари 0


Още четири електронни услуги, които са напълно съобразени със законодателството в областта на електронното управление, бяха одобрени от Съвета по вписвания към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Така общият брой на е-услугите, които са готови за вписване в регистрите за оперативна съвместимост става 18. Както първите 14 услуги, новите също са разработени по проект на Областна администрация Плевен.
Четирите е-услуги са издаване на разрешение за таксиметров превоз на пътници, на удостоверение за наличие или липса на задължения по Закона за местните данъци и такси; категоризация на места за настаняване, категоризация на заведения за хранене и развлечение.
Дванадесет областни и 74 общински администрации ще могат да използват одобрените услуги след като подготвят информационните си системи. Първите 14 услуги са свързани с издаването на удостоверения за постоянен и настоящ адрес, за раждане, граждански брак, родствени връзки, за семейно положение, за наследници.
В Съвета по вписвания към момента са подадени 236 заявления за одобряване на електронни услуги или елементи от тях.
Сертифицирането на информационните системи и вписването на електронни услуги са акценти на онлайн дискусия, която ще се проведе на 11 май от 10:30 до 12:00 ч. в онлайн канала http://discussions.idg.bg. Дискусията е организирана от IDG.BG, с подкрепата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. В нея ще участва директорът на „Електронно управление” в министерството Валери Борисов.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg