EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Нови възможности за овощари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови възможности за овощари

mail17:07 | 27.07.2020прегледи 423 коментарикоментари 0


Организациите на производители на плодове и зеленчуци подават заявления за одобрение на оперативни програми в Областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ до 1 септември 2020 г. За да кандидатстват, те трябва да са признати от Министерството на земеделието, храните и горите по реда на Наредба №11/2007 г., да са създали оперативен фонд и да изготвят оперативна програма с продължителност от 3 до 5 години.

Оперативният фонд се създава за изпълнение на оперативната програма. Той се финансира от парични вноски от организацията на производителите, от нейните членове и от финансовата помощ от ЕС.

За размера на финансовата помощ ЕС не е определил максимален бюджет. Подпомагането от ЕС е обвързано с размера на заложените в оперативната програма инвестиции и дейности, както и със стойността на реализираната на пазара продукция от организацията на производители на плодове и зеленчуци. Със заявлението си организацията може да кандидатства и за допълване на финансовата помощ от ЕС с национални средства.

Инвестициите и дейностите в оперативните програми следва да са насочени към постигане на поне две цели – планиране и приспособяване на производството към търсенето на пазара, подобряване качеството на продуктите, както и увеличаване на търговската им стойност. Те могат да включват още и мерки за предотвратяване на кризи, управление на вторичните продукти и на отпадъците и др. В оперативната програма трябва да са предвидени поне две екологични мерки или най-малко 10% от разходите да са за екологични дейности.

По-подробна информация, образци на документи и информация за често допускани грешки може да бъде намерена на сайта на ДФ „Земеделие“.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1860