EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови 8 метровлака за София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови 8 метровлака за София

mail15:14 | 18.07.2023прегледи 645 коментарикоментари 0


Столична община купува осем нови метровлака, обяви в профила си във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова. Така ще се намалят интервалите на движение по линии № 1, 2 и 4, обясни тя и допълни, че подписаният договор е с „Шкода“ - един от най-големите европейски индустриални конгломерати.

„По план доставката на новите влакове трябва да съвпадне с пускането на новата метростанция между „Сливница“ и „Обеля“. Нейното строителството очаквам да започне в края на лятото. Това е един от готовите проекти, които оставям за продължаване на развитието на метромрежата на София“, посочи столичният кмет.

„Имаме пълна готовност да започнем и строителството на 6 км метро през „Слатина“, като очакваме решения на съда по внесени от няколко граждани жалби“, написа Фандъкова. По думите ѝ е готов и планът за разширение на метрото през „Люлин“ – 2 км с две нови станции до Околовръстния път. Подготвя се и трасето за 4 км метролиния през кв. „Витоша“ до „Студентски град“ и 2 км от Бизнес парка до Околовръстния път.

В края на юни кметът Йорданка Фандъкова провери разширението на третата метролиния под бул. „Владимир Вазов". Тогава тя заяви, че строителството на метрото в София върви в срок, въпреки всички трудности. На форума „Зелена седмица 2023“ изпълнителният директор на „Метрополитен“ Стоян Братоев акцентира, че проектът за метрото на София е успял да покаже, че България може да изгражда големи, много сложни инфраструктурни проекти, които са изключителни ефективни по отношение на замърсяването на околната среда, бързината на пътуване и удобствата на пътниците.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg