EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови 8 еко автобуса за Габрово

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови 8 еко автобуса за Габрово

mail17:09 | 16.06.2020прегледи 560 коментарикоментари 0


В присъствието на кмета на гр. Габрово Таня Христова и други официални лица и гости, бяха предадени 8 нови автобуса Yutong, задвижвани на природен газ. Обновяването на автобусния парк в общината се осъществява по проект „Развитие на устойчив градски транспорт на град Габрово“. Финансирането е осигурено от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020г.“ и Европейския фонд за регионално развитие. Кметът на община Габрово прие символичния ключ от търговския директор на „Българска Автомобилна Индустрия“ ЕАД, Тодор Стойков, и заяви, че тази доставка е част от политиката на общината за осигуряване на достъпен и качествен градски транспорт.  

Този модел автобус е задвижван на природен газ (CNG), който осигурява една по-екологична алтернатива за придвижване в градска среда. Автобусът е 12 метров, нископодов, с корпус от двойно галванизирана стомана, за да осигури по-голяма защита на пътниците. Автобусите отговарят на най-високите изисквания за екологичност в Европа. Те са снабдени с газови бутилки от композитни материали и капацитет 1500 литра. При експлоатация в нормални условия гарантираният пробег на автобуса при напълно заредени бутилки е над 400 км. Двигателят е Cummins, 6 цилиндров, с максимална мощност от 239 kW и водно охлаждане. Всички CNG автобуси разполагат със система за видеонаблюдение, частично отваряеми и тонирани прозорци, климатична система и USB устройства за зареждане на мобилен телефон. Автобусите са снабдени с механична рампа и система за накланяне на превозното средство, което допълнително улеснява достъпа до тях на трудноподвижни лица и майки с колички и малки деца. Подът е от противохлъзгащо покритие, а седалките с ергономичен дизайн и тапицерия, изработени от устойчиви на износване и замърсяване материали. 

Автобусите разполагат с 30 седящи и 50 правостоящи места, бутони за спирка по желание, двойни пневматични врати със сигнализация и функция против отваряне на вратите в движение, ръкохватки за правостоящи пътници и др. Автобусите, задвижвани на природен газ, са поредната стъпка към модернизиране и обновяване на обществения транспорт в гр. Габрово, с което се цели постигане на по-висока екологична и икономическа ефективност. Над 130 т. емисии въглероден диоксид ще бъдат спестени от един автобус за целия срок на експлоатация. Около 30% по-малко ще са отделените азотни окиси. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg