EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови 7,8 млн. лв. е разплатил ДФ „Земеделие”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови 7,8 млн. лв. е разплатил ДФ „Земеделие”

mail13:30 | 21.01.2011прегледи 595 коментарикоментари 0


През изминалата седмица ДФ „Земеделие” разплати нови 7,8 млн. лв. за проекти по седем от мерките на Програмата за развитие на селските райони. Средствата вече са по сметките на бенефициентите, които успешно са изпълнили инвестиционните си предложения, съобщиха от ДФ "Земеделие". Около 4, 5 млн. лв. от преведените субсидии включват плащания само по Мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”. По публичната мярка 321 „ Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” са изплатени безвъзмездни средства в размер на 1, 7 млн. лв. Останалите са за инвестиционни предложения по мерките 112 „Създаване на стопанства на млади фермер”, 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”, 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”, 143 „Предоставяне на съвети и консултиране в земеделието в България и Румъния” и мярка 511 „Техническа помощ”.
Междувременно днес на заседание на Експертна комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП) одобрение получиха нови 15 проекта по мярка 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”.
Предметът на инвестициите е свързан основно с изграждане на семейни хотели и къщи за гости, както и на фотоволтаични централи, тъй като мярка 312 предлага възможност за финансиране и на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Останалите са за инвестиции в оборудване за шивашка работилница, покупка на специализирана строителна техника и оборудване на цех за полиграфични услуги. Сред одобрените проекти е и осигуряването на оборудване за център за изкуствено осеменяване и ембрионален трансфер на коне.
Общият размер на одобрените разходи по проектите възлиза на 6, 6 млн. лв., като от тях 4, 2 млн. лв. са субсидии.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg