EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови 50 км в газовата мрежа през 2010

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови 50 км в газовата мрежа през 2010

mail10:49 | 05.02.2010прегледи 913 коментарикоментари 0


Дъщерните газоразпределителни дружества на Овергаз ще изградят 50 километра нова газоразпределителна мрежа в лицензираните си територии през 2010 година, съобщават от компанията. Към нея ще бъдат присъединени още училища, детски градини, търговски комплекси, промишлени предприятия, както и негазифицирани до момента жилищни квартали.
Почти половината от инвестициите в ново трасе ще бъдат изпълнени от „Софиягаз” ЕАД. Компания ще изгради 21 километра нови тръбопроводи в София и 1200 метра в Банкя и Божурище. Към тях се предвижда да се присъединят новата сграда на bTV в Манастирски ливади, месокомбинатът на Тандем-В в Илиенци, метанстанцията на OMV в Горубляне и фабриката за разтворими напитки и подправки на Кенди в Божурище.
В Бургас „Овергаз Изток” ще построи 350 метра тръба, за да може хотелският комплекс „Приморец” да се възползва от предимствата на синьото гориво. Във Варна на газ ще могат да преминат живеещите в района на улица „Еделвайс” и Първа езикова гимназия.
В другия край на страната „Овергаз Запад” АД ще приключи окончателно газификацията на общинския сектор в Кюстендил. Ще бъдат положени и първите тръби в квартал „Колуша”. В Петрич компанията ще докара синьото гориво до хората, живеещи в ж.к. „Самуил”.
Супермаркети от веригите „Билла” и „Пени” ще са сред потребителите на „Овергаз Юг” в Асеновград. За да бъдат присъединени, компанията ще изгради нова инфраструктура за доставка на синьо гориво.
Същевременно всички дружества ще продължат с уплътнението на вече съществуващата в населените места мрежа.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg