EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Новата ера на благоденствие" очаква Бразилия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Новата ера на благоденствие" очаква Бразилия

mail09:17 | 01.11.2010прегледи 568 коментарикоментари 0


Бившата партизанка Дилма Русеф спечели убедително президентските избори вчера и обеща да се придържа към политиката, която измъкна милиони от мизерията и превърна Бразилия в една от най-бурно развиващите се икономики, предаде Reuters.
Яздейки вълната на огромната популярност на президента Луис Инасио Лула да Силва, кандидатката на управляващата Партия на трудещите се спечели 56 процента от валидните гласове срещу 43,9 процента за нейния съперник социалдемократ Жозе Сера, при преброяване на 99,9 процента от гласовете.
При вестта за победата хиляди ликуващи привърженици на Русеф изпълниха улиците на Сао Паоло и столицата Бразилия, като танцуваха и развяваха червени знамена.
В първата си реч като новоизбран президент, просълзената Русеф заяви, че нейното правителство ще се стреми да премахне бедността в Бразилия до края на четиригодишния си мандат и обеща да не орязва разходите за социални програми и инфраструктурни проекти, целящи издигане на страната до нивото на развитите държави.
Но в жест към инвеститорите тя предупреди, че не би търпяла правителство, което в своите харчове не се простира според чергата си и каза, че си е поставила за цел да направи публичните разходи по-ефикасни.
Пред претъпкана стая с привърженици в Бразилия, Дилма Русеф обеща да продължи "новата ера на благоденствие" и да зачита съществуващите договори - ясен сигнал, че няма да се отклони от икономическата политика на Лула, отбелязва Reuters.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg