EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова фирма само за 1 ден

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова фирма само за 1 ден

mail17:10 | 27.04.2011прегледи 1228 коментарикоментари 0


България и Португалия работят съвместно по проект, който трябва да кандидатства пред Европейската комисия. Проектът е наречен "Фирма за един час" и цели да реализира възможността на място в Агенцията по вписванията да бъдат извършвани всички действия, необходими за регистрирането на фирма чрез попълване на унифицирани документи, съобщи econ.bg.
Председателят на Агенцията по вписванията Виолета Николова обяви в предаването на БНР "Преди всички", че в началото на май двете страни ще внесат своя съвместен проект в ЕК. До края на годината той трябва да бъде одобрен. След това има технологичен период от време в рамките на година и половина, за да бъде внедрен. Това се налага, тъй като той изисква преработка на информационните системи и ревизия на законодателството.
Ако всичко върви по план, проектът ще бъде реализиран до средата на 2013 г., смята Николова. Тя подчерта, че към настоящия момент регистрацията на фирма става за 2 дни."Освен че ще се попълват унифицираните документи, висококвалифицирани служители на агенцията ще обслужват желаещите да регистрират фирма за 1 час. Човешкият фактор няма как да бъде елиминиран изцяло", коментира още тя. Броят на фирмите, които са се пререгистрирали към момента, е обезпокоително малък, отбеляза Николова. Тя добави: Това е типична черта на българина - да чака в последния момент да си свърши работата"."В рамките на 3 години се съмнявам, че някой е останал неосведомен, че срокът за пререгистрация изтича. В заключение шефът на Агенцията по вписванията припомни, че крайният срок за ререгистрация е 30 юни.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg