EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нова фабрика за медицинско оборудване в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова фабрика за медицинско оборудване в Пловдив

mail09:10 | 06.11.2019прегледи 597 коментарикоментари 0


BTL Industries, водещият световен производител на високотехнологично медицинско оборудване, обяви решението си за изграждане на нова производствена база в Пловдив. Изцяло нова фабрика със складове и административни сгради ще бъде построена в отговор на нарастващата нужда от разширяване на дейността на компанията в България.
Новата база ще бъде разположена в централната част на град Пловдив и ще заема над 20 000 кв. м. етажна площ. Плановете са производственото съоръжение, в което ще работят над 500 служители, да бъде завършено до 2021 г. Общите очаквания са инвестицията да допринесе цялостно за икономическото развитие на региона.
„Пловдив се утвърди като индустриална столица на България и като притегателен център за вътрешна миграция. Градът е лидер по най-ниска безработица и успява да задържи жителите си, като им осигурява работа и добър начин на живот. Предстоящото изграждане на нова производствена база на BTL Industries е показателно за високотехнологичните инвестиции в региона“, каза Лъчезар Борисов, зам.-министър на икономиката.
„BTL Industries е от дълги години в Пловдив и расте заедно с града ни. Изграждането на нова производствена база е важна стъпка за компанията и сме щастливи, че това ще допринесе за развитието на региона“, коментира Иван Тотев, кмет на Община Пловдив.
BTL Industries е международен доставчик на медицинско оборудване от последно поколение в три направления: за кардиология, физиотерапия и естетична медицина. Уредите на компанията се продават в над 120 страни на 6 континента.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg