EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нова тв е продадена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова тв е продадена

mail06:00 | 24.02.2019прегледи 808 коментарикоментари 0


„Адванс Медиа Груп“ ЕАД и шведската медийна група Modern Times Group (MTG) съобщиха, че е подписан договор за продажбата на Нова Броудкастинг Груп. Споразумението предвижда българската компания да придобие 100% от Нова Броудкастинг Груп АД.

Прехвърлянето на собствеността подлежи на регулаторно одобрение от страна на Комисията за защита на конкуренцията, а финализирането на сделката се очаква да е факт през второто тримесечие на 2019 г.

Георги Домусчиев, изпълнителен директор на „Адванс Пропъртис“ ООД: „Инвестицията ни в „Нова Броудкастинг Груп“ е стратегическа за нашия инвестиционен холдинг. Възнамеряваме да продължим успешното развитие на медията, опирайки се на качеството и доказания професионализъм на хората и мениджърите, работещи в групата на „Нова“. Неслучайно медията е водеща в страната. Възнамеряваме да поддържаме досегашната политика на „Нова Броудкастинг Груп“ за обективна публицистика, лоялност към зрителите и партньорите, както и високо качество на съдържанието и програмите“.

Йорген Линдеман, президент и главен изпълнителен директор на MTG коментира, че сделката е част от стратегическото решение да бъдат намерени нови собственици, които да инвестират в развитието на медийната група в България.

По неофициална информация цената на сделката възлиза на 180 млн.евро, значително по-малко от 620 млн. евро, с които преди 10 години MTG купи “Нова” от гръцкия бизнесмен Минос Кирияку и компанията му “Антена”.

“Нова броудкастинг груп” днес има 7 телевизионни канала и 19 онлайн компании. Тв каналите са “Нова”, “КиноНова”, “Диема”, “Диема фемили”, “Диема спорт”, “Диема спорт 2 и “Нова спорт”.

Сайтовете на медийната компания са: Abv.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg, Nova.bg, Vbox7.com, Gong.bg,Sinoptik.bg,Edna.bg,Dox.bg, Gbg.bg, Sravni.bg, Broshura.bg, Diema.bg, Diema Family, Kinonova.bg, Pariteni.bg, Play.novatv.bg

“Нова броудкастинг груп” има 51% от сайта за групово пазаруване Grabo.bg и 51% от онлайн магазина Trendo.bg.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 903