EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова схема за пране на пари в Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова схема за пране на пари в Русия

mail12:38 | 26.01.2016прегледи 1161 коментарикоментари 0


Руски банкери са разкрили нова схема за пране на пари и са предупредили Централната банка на Русия, съобщава вестник „Известия“.

Регулаторът от своя страна е поискал предложения от банкерите как схемата да бъде неутрализирана, преди да добие големи мащаби.

Измамната схема използва фалшиви изпълнителни листове. Наскоро регистрирано юридическо лице открива банкова сметка, след което по сметката започват да пристигат пари от други юридически лица, като в графата за основание за плащането е отбелязано „за консултантски услуги“. След това банката получава фалшив изпълнителен лист, който уж е издаден или от регионалните съдилища с обща юрисдикция, или от районния съд.

Ръководството на дружеството, на чието име е открита сметка, не оспорва изпълнителния лист. По този начин през сметките преминават стотици милиони рубли. Експерти обясняват, че ако постъпващите по сметката на юридическото лице пари бъдат редовно теглени, това би предизвикало подозрение у банката и измамниците рискуват да бъдат разкрити. Когато има изпълнителен лист обаче тегленето на парите е оправдано и така парите са легализирани./Фокус


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg