EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова сделка на Actavis

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова сделка на Actavis

mail08:15 | 20.02.2014прегледи 1197 коментарикоментари 0


Ирландската фармацевтична трупа Actavis PLC съобщи, че ще придобие американската Forest Laboratories Inc. при сделка в плащане в брой и с акции на обща стойност близо 25 милиарда долара.
Така ще се създаде компания, която произвежда и генерични лекарства и медикаменти с търговски наименования, сред които лекарството срещу болестта "Алцхаймер" на Forest -Namenda и атнидепресантът Lexapro. Acravis ще плати на акционерите на Forest по 26,04 долара в брой и част от акция на Aktavis за всяка акция на Forest.
Общата единична цена е 89,48 долара и представлява премия от близо 25% върху котировките при закриването в петък. Дъблинската Actavis се разрасна бързо чрез придобивания,  включително и сделката за 8,5 милиарда долара миналата година при закупуването на ирландската фармацевтична група Warner Chilcott. Нюйоркската Forest изпадна в затруднено положение заради изострената конкуренция в производството на генерични лекарства, засегнала някои от най-успешните й медикаменти, сред  които е Лексапро, и полага усилия да намали разходите си под ръководството на новия си главен изпълнителен директор Брентън Ел. Сондърс, отбелязва АП.


 


Тагове: сделка, Actavis
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg