EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова процедура по ОПАК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова процедура по ОПАК

mail09:15 | 19.09.2012прегледи 891 коментарикоментари 0


Нови 20 млн. лева се предоставят по оперативната програма "Административен капацитет" /ОПАК/ за повишаване на квалификацията на служителите в централните и в областните администрации чрез обучения в страната, съобщават от ОПАК.
Средствата са предвидени по новата процедура по подприоритет2.2 "Компетентна и ефективна държавна администрация". Ще бъдат финансирани проекти за подобряване на професионалната компетентност на държавните служители за по-ефективно и ефикасно изпълнение на техните задължения. Проектни предложения ще могат да се подават до 20 ноември.Централните и областните администрации ще могат да кандидатстват общо за 20 млн. лв., като минималната стойност за отделните проекти е 20 000 лв., а максималният праг - 90 000 лева. Проектите трябва да бъдат изпълнени в рамките на 12 месеца. Насоките и всички останали документи за кандидатстване са публикувани в рубриката "Нови процедури" на сайта на ОПАК www.opac.government.bg, и на Единния информационен портал - www.eufunds.bg.
Въпроси могат да се задават най-късно до 30 октомври, а срокът за отговор на зададените въпроси от страна на Управляващия орган на ОПАК е не по-късно от 9 ноември 2012 година. Управляващият орган ще организира информационни дни по процедурата в шестте района за планиране. Датите и местата ще бъдат оповестени допълнително на сайта на програмата.
 


Тагове: ОПАК, процедура
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg