EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова процедура за приватизация на ВМЗ - Сопот

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова процедура за приватизация на ВМЗ - Сопот

mail11:15 | 15.05.2013прегледи 677 коментарикоментари 0


Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол обяви публично оповестен конкурс на един етап за продажбата на 118 000 000 броя акции, представляващи 100 процента от капитала на "ВМЗ" ЕАД, Сопот, съобщават от агенцията.
Конкурсната документация, която не съдържа информационния меморандум на дружеството, може да се купува в срок от 20-ия до 40-ия ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник.
Информационният меморандум ще бъде предоставен на лица, купили конкурсна документация, подписали декларация за не разгласяване на информация и които отговарят на предварителни квалификационни изисквания.
Изискванията за стратегически инвеститор са да е надлежно учредено и валидно съществуващо юридическо лице, съгласно законодателството на съответната държава, да е с предмет на дейност и да осъществява производство на отбранителна продукция, да има сертифицирана система за управление на качеството по ISO 9001/2008 или AQAP, да има права за извършване на самостоятелна дейност с износ, внос и трансфер на оръжие.
Инвеститорът е небходимо също да няма изискуеми публични задължения към България, да има приходи от продажби не по-малко от 60 000 000 лв. общо за последните три финансови години, съгласно изготвените одитирани годишни финансови отчети, да е получил разрешение за достъп до класифицирана информация с ниво "Секретно" и/или удостоверение за сигурност или потвърждение, съгласно Закона за защита на класифицираната информация (ЗЗКИ) и правилника за прилагането му.
Изискванията за консорциум са да е надлежно учредено и валидно съществуващо юридическо лице, съгласно законодателството на съответната държава - обединение между стратегически
инвеститор и други лица, като стратегическият инвеститор трябва да притежава минимум 70 на сто от капитала на консорциума и да упражнява контрол; да е получил разрешение за достъп до класифицирана информация с ниво "Секретно" и/или удостоверение за сигурност или потвърждение, съгласно ЗЗКИ и правилника за прилагането му.

Право да получат сертификат за регистрация имат само онези, които отговарят или на предварителните квалификационни изисквания за стратегически инвеститор, или на условията за консорциум.
Срокът за подаване на обвързващи оферти е до 15.00 часа на 185-ия ден от датата на обнародване на решението в ДВ, а депозитът за участие е 1 000 000 лева.
До участие в конкурсната процедура не се допускат офшорни дружества, консорциуми (във формата на търговски или граждански дружества, съгласно българското законодателство, специално създадени с цел участие в конкурса), лица, които са в ликвидация, лица, обявени в несъстоятелност или в производство за обявяване в несъстоятелност, както и лица, осъдени за банкрут.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg