EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова програма на ЕС за младите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова програма на ЕС за младите

mail16:15 | 22.03.2013прегледи 494 коментарикоментари 0


Младите европейци са целева група на инструмента, правоприемник на механизма за микрофинансиране „Прогрес“ – пише комисарят по заетост и социални въпроси Ласло Андор до българския евродепутат Филиз Хюсменова. Той съобщава това в отговор на Хюсменова, която споделя с Европейската комисия загрижеността си за нарастващата безработица сред младите хора в ЕС и предлага механизмът за микрофинансиране „Прогрес” да подпомага повече младежката заетост. В аргументите си евродепутатът сочи, че микрокредите по „Прогрес” за лицата, които желаят да започнат своя дейност или допълнително да развият съществуваща, все още са малко по брой и размер за целия ЕС.

Освен младежите ще бъде подпомагана заетостта и при други групи, които са в неравностойно положение или са по-слабо представени – посочва още еврокомисарят.
За Агенция "Фокус" Хюсменова поясни, че правоприемникът е Програма за социална промяна и иновации, която ще се управлява директно от Комисията в подкрепа на заетостта и социалните политики в ЕС. Тя обединява три съществуващи програми - ПРОГРЕС (Програма за заетост и социална солидарност), EURES (Европейска служба за заетост) и механизма за микрофинансиране Прогрес, като разширява приложното им поле.
За изпълнението на програмата за периода от 1 януари 2014 г. до 31 декември 2020 г. се отпускат 958,19 милиона евро, от които 60 % за ос „Прогрес“ за изпробване и оценяване на иновационни решения, 20 % за ос „Микрофинансиране и социално предприемачество“ и 15 % за ос „EURES“ – свободно движение на работници.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4177