EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова пречиствателна станция в Русе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова пречиствателна станция в Русе

mail17:40 | 27.12.2011прегледи 1024 коментарикоментари 0


Днес бе открита пречиствателна станция за отпадъчни води в Русе. Обектът е част от интегрирания воден проект на крайдунавския град и е финансиран по програмата ИСПА на ЕС на обща стойност около 57 млн. евро, съобщи БТА.
Договорът за строителството на пречиствателната станция бе подписан на 19 декември 2007 година. Строителните работи продължиха до 21 декември тази година, когато тя беше пусната в експлоатация. Сумата за изграждането й е близо 22 858 000 евро.
"С този проект ще направим Русе по-чист и по-екологичен град. Тази станция е една от най-модерните", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
Тя допълни, че от януари следващата година започва сериозна реформа във ВИК-сектора - чрез по-добро управление на собствеността и по-добра услуга за гражданите, а до 2014 година ще бъдат изградени необходимите на България пречиствателни станции, за да няма наказателни мерки.
Павлова информира, че през март идната година се дава началото на процедура, с която в Русе ще се осъществи много важен воден и екологичен проект. Става дума за река Русенски Лом, а инвестицията е за над 20 млн. лева.
Надявам се той да допринесе до намаляване на наводненията. Ще бъде направено брегоукрепване, за да сме сигурни, че в индустриалната зона, където работи бизнесът, ще има по-добри условия и по-добра инфраструктура, каза Павлова.
"В условията на криза инвестицията в Русенския регион е за 120 млн. лева", заяви премиерът Борисов, който откри обекта.

снимка:БТА
 


Тагове: Русе, станция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg