EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова линейка за Втора градска болница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова линейка за Втора градска болница

mail12:01 | 01.07.2016прегледи 989 коментарикоментари 0


Председателят на БЧК Христо Григоров връчи на кмета на София Йорданка Фандъкова ключовете на специализиран медицински автомобил. Линейката е безвъзмездно предоставена на БЧК от Червения Давидов щит на Израел чрез Двунационалната търговска камара България - Израел. Дарението е в резултат на дългогодишното партньорство между националните дружества на червения кръст на България и Израел в областта на оказването на спешна помощ в кризисни ситуации.

Специализираният медицински автомобил се предоставя за нуждите на здравеопазването на София и по преценка на общината ще се ползва от Втора градска болница.

Линейката не е напълно оборудвана, но с помощта на БЧК ще се набавят необходимите неща като портативно ЕКГ, дефрибрилатор и др.

За миналата година през болницата са преминали 140 спешни пациенти, а новата лечебна кола ще се ползва и от психодиспансера и неговите пациенти. От началото на годината това е третата линейка, която пристига у нас от Израел.

Три линейка са осигурени като дарение от началото на годината, а четвъртата идва в рамките на следващите три месеца. Това стана ясно от президента на Двунационалната търговска камара България - Израел Авиноам Катриели.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg