EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нова бизнес зона край Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова бизнес зона край Бургас

mail07:10 | 20.05.2021прегледи 1394 коментарикоментари 0


Тази година в Бургас се изпълняват или предстои да стартират пет проекта със сертификати за инвестиции от клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Два от тях се реализират в местността „Мадика“. 

Единият е на „Търговска Лига - Глобален аптечен център“ АД – за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение "Сърце и Мозък", където предстои да бъдат разкрити 200 работни места.

Вторият е за изграждане на предприятие за опаковки за хранително-вкусовата промишленост. Инвестицията е на „Сидоренко Фудтех“ ЕООД и „Сидоинвест“ ЕООД. Предвижда се строителство на нови производствени халета, складове и офиси, закупуване на допълнително производствено оборудване и специализирани софтуери за продажби и управление на складови наличности. 

И двата проекта в местността „Мадика“ вече се изпълняват, като строителството на болница „Сърце и мозък“ е във финален етап.

„За да обезпечим нормалната дейност на инвеститорите, като добър партньор ние влагаме общински средства за изграждането на съвременна довеждаща инфраструктура в зона „Мадика“, където отварят врати все повече нови обекти. Ще продължим да го правим и през следващите години.“, заяви кметът Димитър Николов. 

В момента тече изпълнението на проект за изграждане на улица, обслужваща предприятията в „Мадика“, включително болница „Сърце и мозък“. Първоначално се работи по дъждовно-битовата канализация. С улицата ще минат всякакви полезни комуникации. После тя ще бъде асфалтирана. Ще се направят тротоари и осветление. Работи се на етапи, като крайната цел е с реализирането на тази улица „Мадика“ да се свърже с главния републикански път I-6 Бургас - „Ветрен“. 

Източник и снимки: Община Бургас


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg