EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова база на Kaufland в с. Стряма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова база на Kaufland в с. Стряма

mail16:45 | 27.03.2019прегледи 1494 коментарикоментари 0


64 млн. лева инвестира Kaufland България в нова база в своя логистичен комплекс в Индустриална зона Раковски, с. Стряма (област Пловдив). Новата база открива и близо 100 работни места, с което общият брой на заетите в комплекса става 600 души.

Общата площ от 359 000 квадратни метра и две бази прави логистичния център най-големият в ритейл сектора в България и един от най-големите на Балканския полуостров. От отварянето му през 2005 г. до момента инвестициите на компанията в него надхвърлят 233 милиона лева. Центърът обслужва всички 59 хипермаркета на компанията у нас.

В своя комплекс в с. Стряма Kaufland има две бази, които обслужват основна част от хранителния и нехранителния асортимент на хипермаркетите. Досегашната логистична база е разделена на складове с различни температурни режими, в които са обособени зони за съхранение на различни артикули. Температурите се контролират и при транспортирането на стоките до филиалите. На ден в базата пристигат 300 камиона от всички краища на страната и от чужбина, а за година към хипермаркетите на Kaufland се транспортират повече от 1 милион комисионирани палета. Рампите, с които досегашната база разполага, са 150. Резервните палетоместа са 67 хиляди, в зоните за комисиониране има 9 хиляди места, на ролкови стелажи – 11 хиляди места, а в зоната за прием и изход на стоки – 8 хиляди палетоместа.

Новооткритата база ще е за нехранителни продукти и в нея ще се съхраняват кухненски уреди, домашен текстил, облекло, канцеларски материали и други. За нея са построени 53 нови рампи за прием на стоки и материали. Създадени са още 30 хиляди палетоместа за складиране и 5 хиляди зони, в които ще се комисионират 100 хиляди нехранителни палети на година.

Логистичният център е изграден според последните екологични стандарти и работи с иновативни технологии, които щадят околната среда.

От идването си в България до днес компанията е инвестирала над 1,4 милиарда лева. Със своите 59 магазина и над 6000 служители тя е един от най-големите работодатели в страната.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg