EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов шеф на bTV Media Group

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов шеф на bTV Media Group

mail06:25 | 22.10.2013прегледи 1170 коментарикоментари 0


Кристоф Майнуш, един от двамата директори на Central European Media Enterprises (CME), е новият председател на Надзорния съвет на bTV Media Group. Промяната e вписана в Търговския регистър към Агенция по вписванията, според СБЖ.
През септември Кристоф Майнуш оглави CME заедно с Майкъл Дел Нин, който през последните 5 години заемаше поста вицепрезидент по международни и корпоративни стратегии на Time Warner Inc.
Кристоф Майнуш има изключително богат опит и доказана репутация в успешното управление на медии.
16 години от професионалната му биография са посветени на дейността главен изпълнителен директор на медийни компании, включително Alpha Media Group в Гърция, RTL Televizija в Хърватия и ACS Media GmbH.
Преди да заеме поста Главен изпълнителен директор на CME, Кристоф Майнуш работи като консултант на президента на компанията Turner Broadcasting International, дъщерно дружество на Time Warner Inc. Преди това той е част от Комитетa по операционен мениджмънт на RTL Group.

През юни 2013 година Европейската комисия даде зелена светлина на сделката по придобиването на собственика на българската bTV от американския медиен гигант Time Warner. Световният лидер в кино-телевизионната индустрия става собственик на цялата медийна група CME (Central European Media Enterprises), която освен bTV Media Group притежава телeвизии в Чехия, Унгария, Румъния, Словакия и Словения.
Европейската комисия одобри сделката, след като се увери, че от нея не произхожда риск за създаване на монополни позиции във всяка еднa от страните където са телевизиите на медийната група .
Антитръстовaта европейска службa e контролиралa условията за телевизионни и филмови лицензи, както и разпространението на предавания, филми и реклами в условията на националните пазари за конкуренция.
Сделката бе представена на комисията в Брюксел на 8 май.
Новият собственик на bTV Media Group - Time Warner, е базиран в Ню Йорк и освен с кино и телевизионна дейност, притежава и голяма издателска империя. В орбитата на Time Warner са каналите HBO и CNN

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg