EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Нов член в Надзорния съвет на НЗОК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов член в Надзорния съвет на НЗОК

mail13:07 | 15.03.2023прегледи 757 коментарикоментари 0


Григор Димитров - главен директор "Защита на работодателските интереси" в Българската стопанска камара (БСК), е новият член на Надзорния съвет на НЗОК от квотата на работодателите. Той влиза в съвета на мястото на Боян Бойчев от Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) след ротация, съобщиха от Камарата.

Проф. Димитров многократно е бил член на Надзора на Касата като представител на БСК. От 2009 г. той работи в Камарата по проблемите на пенсионното и здравното осигуряване, трудовите и индустриалните отношения.

Има висше техническо и висше икономическо образование. Магистър по управление на човешките ресурси, доктор по икономика, професор и преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси. Отличен е с приз "За цялостен принос в развитието на българското осигуряване" (2014) от Фондация "Велеслав Гаврийски".

Освен това е работил и в Комитета по труда и социалната политика като зам.-председател, в Министерство на здравеопазването – заместник-министър, зам.-началник на ВМА. Бил е главен изпълнителен директор на ПОК "Съгласие", заместник-главен изпълнителен директор на ПОК "Доверие", генерален директор по корпоративно управление в "Дженерали Холдинг" АД.

Има многобройни публикации по проблемите на труда, трудовите отношения, пенсионното и здравното осигуряване. Автор е на учебник по здравно осигуряване.

Участвал е в работната група по подготовка на Кодекса за социално осигуряване 2000 г., в Консултативния съвет по проблемите на пенсионната реформа (2010 г.). Ръководител и участник в работни групи и екипи по различни проекти в областта на труда и социалното осигуряване, организирани от НС , МС и МТСП.

В Надзора има и втори нов член от квотата на работодателите. Това е Тодор Воденичаров от Българската търговско-промишлена палата, който влиза на мястото на Свилена Димитрова от КРИБ. Той е член на Съвета по иновации, дигитализация и нови технологии към БТПП и изпълнителен директор на компании в сектор "Здравеопазване".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg