EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов трансграничен проект със Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов трансграничен проект със Сърбия

mail06:55 | 08.09.2023прегледи 524 коментарикоментари 0


Започва стратегически проект за подобряване управлението на реакциите в случай на природни бедствия в граничния регион България – Сърбия, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество (ИНТЕРРЕГ V-А) България – Сърбия 2021-2027, съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). 

С над 7,2 млн. евро ще бъдат финансирани обучения за усъвършенстване и надграждане на уменията на спасителни екипи от двете страни на границата, подготовка на населението за реакция при кризи и купуване на нова екипировка. 

Проектът ще се изпълнява в продължение на две години и половина в партньорство между Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Министерството на вътрешните работи на Сърбия, Академия на МВР и Националната асоциацията на доброволците в Република България.

Договора ще получат представителите на водещия партньор по проекта главен комисар Александър Джартов – директор на ГДПБЗН, и старши комисар Любомир Баров – зам.-директор на дирекцията. На церемонията ще присъстват още представители на проектните партньори - комисар доцент д-р инж. Христо Проданов – декан на факултет ПБЗН, и председателят на Асоциацията на доброволците, както и представители на проектните партньори от сръбска страна. Курсанти от факултет ПБЗН ще участват с кратка демонстрация. 

Над 21 млн. евро ще се инвестират в проекти за трансграничните региони на България с Турция и Северна Македония, съобщи МРРБ на 27 юли. Проектите са развитие на регионите са 71 и са в областта на туризма, и целят повишаване на конкурентоспособността на местните икономики в пограничните населени места. Тези проекти ще са първите, които ще получат финансиране по новите европейски програми, насърчаващи трансграничното сътрудничество, обясниха от регионалното министерство. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158