EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов съюз задава стандарти при видеотехнологиите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов съюз задава стандарти при видеотехнологиите

mail13:00 | 13.01.2015прегледи 954 коментарикоментари 0


Водещи холивудски студиа, марки за потребителска електроника, разпространители на съдържание, компании за постпродукция и технологични компании обявиха създаването на UHD съюз (UHD Alliance) – нова коалиция на компании, обединени от идеята да вдигнат летвата за следващото поколение видео забавление чрез създаването на нови стандарти, които да подкрепят иновациите във видео технологиите, включващи 4К и по-висока резолюция, висок динамичен диапазон, широка цветова гама и потапяне в 3D аудио.

Съюзът бе създаден от световни компании включително DIRECTV, Dolby, LG Electronics Inc., Netflix, Panasonic Corporation, Samsung Electronics Co.Ltd., Sharp Corporation, Sony Visual Product Inc., Technicolor, The Walt Disney Studios, Twentieth Century Fox и Warner Bros Entertainment.

UHD Alliance има за цел да гарантира, че всички звена по веригата – от производството, разпространението и потреблението на съдържание до възможността за възпроизвеждане на устройствата – отговарят на определените стандарти за високо качество. Съюзът въвежда стандарти, които са отворени и позволяват гъвкавост на пазара, като в същото време дават на потребителите увереността, че могат да гледат съдържанието, което искат, на своите устройства. В следващите месеци групата ще се събере, за да се очертае технологична пътна карта за бързото развитие на UHD технологиите в световен мащаб.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053