EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов собственик на Сити Център София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов собственик на Сити Център София

mail17:00 | 09.07.2014прегледи 1376 коментарикоментари 0


Сити Център София отново е с нов собственик. Търговският център е купен от дъщерна компания на фонд за инвестиции в имоти Revetas Capital Advisors. Сделката е вписана в Търговския регистър в средата на юни, като минава не през продажба на актива, а през смяна на едноличния акционер в дружеството собственик "Аурига". Цената на сделката, както и очакваната доходност, не са известни.
Досегашният собственик - американският фонд Heitman, окончателно излиза от имотните си инвестиции в България. Имотът се управляваше от AIG/Lincoln.
Търговският център сменя за трети път собствениците си. Инвестиционният фонд Equest Balkan Properties го купи през 2006 г. от компанията Стройтаун за 94 млн. евро. Тогава молът беше още в процес на строителство.
Equest продаде Сити Център София на Heitman през 2008 г. за 101,5 млн. евро.
Новият собственик Revetas Capital Advisors LLP ("Revetas") оперира на пазара в Централна и Източна Европа от 2003 г. под името Bifrost Investment Group ("Bifrost").
Има офиси в Лондон, Братислава, Виена, Краков и Букурещ. Revetas изкупува проблемни и подценени имоти, включително и от банки, които са ги придобили като обезпечения по „лоши“ кредити.
 


Тагове: мол, център
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg