EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов собственик на Диор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов собственик на Диор

mail13:40 | 26.04.2017прегледи 982 коментарикоментари 0


Френският милиардер Бернар Арно и неговото семейство планират да придобият модната къща Christian Dior за около 12,10 млрд. евро (13,2 млрд. долара) и след това да прехвърлят модното подразделение във френския производител на Louis Vuitton LVMH, предаде "Блумбърг".

Сделката, която ще обедини собствеността на едни от най-известните модни брандове за първи път от десетилетия, оценява базираната в Париж Christian Dior SE на 260 евро за акция, което е премия от 15% над цената при закриването на борсовата сесия в понеделник. 

В рамките на серия от планирани трансакции LVMH ще придобие Christian Dior Couture, която произвежда чантите Lady Dior, модни рокли и мъжка и дамска конфекция. Семейството на Арно държи 47% дял от публично търгуваната LVMH, която вече притежава парфюми и други аксесоари на Dior благодарение на сделка от 60-те години на миналия век за набиране на капитал за модната марка.

„Сделката, която ще се осъществи чрез пари в брой и акции, илюстрира ангажираността на семейната ми група и подчертава нейното доверие в дългосрочните перспективи за LVMH и нейните марки", пояснява Арно в изявление за пресата.

Според изявлението инвеститорите в Dior ще могат да избират между плащане в брой или в акции от конкурента Hermes International. Бордовете на директорите на Christian Dior и LVMH подкрепят сделката и са назначили независими експерти, които да проверят условията. Арно се сдобиха с акции в Hermes през 2014 г. след противоречиво усилие на LVMH да увеличи дела си в компанията.

LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE плаща около 15,6 пъти печалбата преди лихви, данъци и амортизация за изминалата година на Christian Dior Couture.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1010