EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Нов ръководител на ЕНП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов ръководител на ЕНП

mail07:30 | 05.06.2014прегледи 819 коментарикоментари 0


Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент (ЕП) избра германския евродепут Манфред Вебер за свой председател, съобщи ГЕРБ. Той заема овакантения пост от досегашния председател Жозеф Дол, който не се кандидатира за нов мандат. Вебер беше избран със 190 гласа от 192 гласували. Така Групата на ЕНП стана първата от всички политически групи в новия мандат на Европарламента, която се конституира след европейските избори през май.

"Групата на ЕНП, като най- голяма политическа сила в ЕП, отново получи доверието на европейските избиратели, представлявайки политическия център в новия парламент. Като водеща политическа група в ЕП, избирателите ни дадоха мандат и ни възложиха да се заемем с важните предизвикателства, пред които е изправена Европа. Те включват приноса на ЕС за създаването на правилни условия за икономически растеж и нови работни места, по- специално за младите, както и да продължим нашата дейност за стабилизиране на финансовите пазари", заяви след избора Манфред Вебер.

В първото си слово като председател, Вебер изтъкна още, че Европарламентът, като единствената директно избрана европейска институция, трябва да има също така водеща роля в засилване доверието към Европейския съюз.“ За да подобрим прозрачността в процеса на вземане на решения, ние се нуждаем от ясно дефинирани отговорности. Европейските граждани трябва да знаят кой за какво е отговорен, което включва обвързващи ангажименти и политически цели", заяви Вебер.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg