EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нов регистър на географските указания в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов регистър на географските указания в ЕС

mail17:40 | 05.04.2019прегледи 666 коментарикоментари 0


От 1 април в ЕС функционира нов регистър на географските указания. Регистирът eAmbrosia дава лесен достъп до информация за всички географски указания на ЕС (GI), включително техния статут (прилагани, публикувани или регистрирани), както и техните продуктови спецификации и пряка връзка с правното основание, когато те са официално защитени, съобщават от ЕК.

Пускането на регистъра ще се стане на три етапа. Първоначално базата данни ще включва само вина, до лятото ще обхване и спиртните напитки, а до края на годината – всички храни.

Регистърът eAmbrosia е проектиран да замени настоящите бази данни за вино (e-Bacchus), спиртни напитки (e-Spirit-Drinks) и храна (Door), уточняват от ЕК. Новата система ще предлага опростено търсене на информация за географските означения и ще увеличи прозрачността за производителите, националните органи и всеки, който се интересува от европейските географски указания, допълват от ЕК.

Географските означения на ЕС защитават законно повече от 3 400 наименования на продукти, за да се популяризират уникалните характеристики и да се защити традиционният опит на техните производители.

Всяко географско указание има специфични правни стандарти за това как се произвежда продуктът, като същевременно служи като гаранция за качеството на продуктите.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg