EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов протест, Лукойл вдига цените

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов протест, Лукойл вдига цените

mail19:30 | 28.04.2011прегледи 991 коментарикоментари 0


Протестът срещу високите цени на горивата блокира движението пред Софийския университет "Св. Св. Климент и Методий". Протестиращите се разхождат по пешеходната пътека пред сградата и така предизвикаха задръстване от двете страни на университета. След края на протеста пред храм-паметника "Свети Александър Невски" протестиращите се отправиха на "разходка", както те я определиха, по улиците на София. Те нямат разрешение за шествие и затова полицаите ги спряха щом стигнаха до кръстовището на бул. "Васил Левски" и улица "Оборище". Един от организаторите на протеста - Николай Найденов, каза, че ще се разхожда съвсем легално по улиците на София и затова полицията го пусна. Като стигнаха при университета обаче протестиращите започнаха да се "разхождат" по пешеходната пътека пред висшето заведение. В момента там има много полицаи, които се опитват да освободят движението. Протестиращите, както и журналистите, бяха изтласкани в единия край на пътя и движението беше отпушено.

В началото на седмицата изтече едномесечният мораториум върху поскъпването на горивата, договорен между финансовия министър Симеон Дянков и шефа на "Лукойл" Валентин Златев.

Бензин А95 през този период струваше 2.37 лв. за литър. В четвъртък горивото вече се търгуваше за 2.41 лв. за литър.

Цената на едро се увеличи на 2.34 лв. за литър, вместо досегашните 2.28 лв. Промяната е 2.79%. Дизелът засега остава с непроменена стойност – 2.46 лв. за литър на дребно.

 


Тагове: протест, горива
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg