EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нов проект по ОПРР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов проект по ОПРР

mail17:00 | 04.03.2013прегледи 609 коментарикоментари 0


Проект „Анализи, проучвания и актуализация на нормативни актове в подкрепа на ОПРР 2014 – 2020 г. бе представен в МРРБ. Параметрите на проекта са около 499 995, 80 лв. Продължителността е 14 месеца, считано от 30 януари 2013 г. Бенефициент е дирекция „Технически правила и норми” в МРРБ.
Проектът цели несъответствията да бъдат изчистени, за да може средата, в която работим, да бъде много по-ясна и предвидима. Проектът включва три основни дейности.
Анализ, проучване и актуализация на нормативни актове в областта на енергийната ефективност за проектиране, изграждане и обновяване на сгради в съответствие с изискванията на Директива 2010/31/ЕС.

Анализ на действащи нормативни актове в областта на сградите за обществено обслужване за образование и наука, за здравеопазване и в областта на културата и изкуствата и предложение за проект на нов нормативен акт.
Третата дейност е разработване на национални изисквания за прилагането на хармонизираните и европейски стандарти в областта на предходните две дейности.
Резултатът от първия подпроект ще бъде да определим кои са точните стойности на енергийната ефективност, за да може да се знае какво означава сграда от съответен клас. Това изисква много анализи и проучвания, които са скъпи.
Резултатът от втория подпроект е за проектиране на обществените сгради, как се проектират те, на какви изисквания трябва да отговарят. С тази актуализация ще внесем яснота, осъвременяване.
Третият подпроект е определянето на конкретни национални стойности от стандарти, които ние вече сме приели. Това са европейски стандарти. В себе си те съдържат определени параметри, които обаче не са национално определени. Всяка държава трябва сама да определи стойностите. Целта е да се внесе яснота в начина, по който измерваме строителните продукти.
 


Тагове: ОПРР, МРРБ, проект
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg