EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов онлайн асистент в имиграционната служба на Виена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов онлайн асистент в имиграционната служба на Виена

mail10:03 | 14.03.2024прегледи 421 коментарикоментари 0


От края на февруари Службата за имиграция и гражданство на община Виена разполага с нов онлайн асистент. Сайтът на администрацията е изцяло преработен, а сложните закони са обяснени на разбираем език.

Основното в реформата на услугата от самото начало е улесняването на комуникацията с гражданите. В текстовете става дума за сложни правни въпроси, които трябва да се прилагат абсолютно точно в съответствие със законите. В същото време информацията трябва да е обяснена по достъпен за всички граждани начин, обяснява заместник-кметът по въпросите на  интеграцията Кристоф Видеркер. Преди въвеждането на новата услуга трудности е имало особено при първото подаване на документи. Често гражданите са записвали часове в грешен отдел, поради което те са отменяни. Сега кандидатстващите за разрешение за пребиване във Виена могат да избират различни опции за отговор, докато намерят правилния вид виза.

На новия уебсайт са описани различните видове разрешения за пребиваване, както и условията и сроковете за подаване на необходимите документи. Онлайн запазването на час също е свързано директно със съответния отдел. Ако възникнат неясноти при четене на условията, въпросникът може да бъде стартиран отново по всяко време. Онлайн асистентът ще се актуализира редовно, а гражданите са поканени да правят предложения за подобряване на въпросника.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg