EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов национален стадион в кв."Надежда"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов национален стадион в кв."Надежда"

mail16:20 | 28.03.2011прегледи 1835 коментарикоментари 0


В момента строежът на метрото се изпълнява два месеца по-бързо от зададените срокове. Това стана ясно на днешното инспектиране от премиера Бойко Борисов при тунела на бул. "Мария Луиза".
В началото на следващата година метродиаметърът трябва да бъде готов, като се очаква трафикът да намалее с 25%. Мисля, че това ще бъде един голям подарък за хората догодина, заяви премиерът и подчерта, че цените на горивата няма да оказват влияние, тъй като влаковете се задвижват с електричество. "Другите нека обещават това, което искат, аз ви показвам това, което правим", добави Борисов.
От фирмата-изпълнител "Доуш" се пошегуваха, че ще искат бонус заради предсрочното изпълнение. Борисов им отговори, че техният голям бонус е, че няма да има глоби. В началото на годината бяха отпуснати 10 млн. лв допълнително за движимия състав на метрото. Днес с постановление на Министерски съвет се отпускат още 11 млн.лв. Премиерът съобщи още, че заради възможността български отбори да се класират в шампионска лига и ако кандидатстваме за домакинство при футболни първенства, ще се изгради нов национален стадион. Обмисля се той да бъде в кв. Надежда на мястото на стадион "Локомотив". "Представете си варианта да имаме отбор в Шампионската лига и да отидат да играят в Белград, да речем, или да ни дадат европейско първенство и ние да го откажем, защото нямаме съоръжения. Къде, в кой град, в коя държава, в коя европейска столица нямат поне един такъв стадион", коментира министър-председателят. Той добави, че за съжаление трябва накуп да се правят и спортните зали, и стадионите, и магистралите, и метрото, и "южните дъги", и какво ли още не. Запитан дали вижда за в бъдеще възможност български футболен отбор да се класира за Шампионската лига премиерът обясни на журналистите, че "човек е толкова голям, колкото са му големи мечтите". "Ако те знаят, че няма шанс дори да играят пред собствена публика, те и мечтите им ще са толкова. Така, че не трябва само да искаме от тях, трябва и да даваме", допълни той. Над 20 вида спорт ще могат да се играят в новата спортна зала на София, която ще бъде готова на 23 юли, отбеляза Борисов.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg