EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов митнически съюз на Изток

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов митнически съюз на Изток

mail15:38 | 01.01.2010прегледи 1112 коментарикоментари 0


От днес влиза в сила Митническият съюз между Русия, Беларус и Казахстан, по силата на който се въвеждат единни митнически тарифи, предаде ИТАР-ТАСС. От 1 юли трите страни се обединяват и в единна митническа територия.
Решението за въвеждането на митническия съюз бе взето на 27 ноември в Минск на срещата на високо равнище на Евроазиатската икономическа общност (ЕврАзИО) - Беларус, Казахстан, Киргизстан, Русия, Молдова и Украйна.
Руският първи вицепремиер Игор Шувалов бе избран начело на комисията за икономическо развитие и интеграция, която ще определя окончателните правила за митническо-тарифно регулиране. Занапред тези правила ще се изпращат за утвърждаване не от премиера, а от наднационален орган - Комисията на Митническия съюз.
Тази комисия заменя шест съществуващи органа, сред които комисиите за присъединяване към Световната търговска организация (СТО) и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).
2010 година може да стане последната в историята на присъединяването на Русия към СТО, продължаваща повече от десет години, отбелязва ИТАР-ТАСС. Приоритетна задача на новата комисия е присъединяването към СТО, подчерта Шувалов. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg