EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов механизъм срещу незаконно имущество

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов механизъм срещу незаконно имущество

mail08:50 | 12.03.2013прегледи 454 коментарикоментари 0


Вицепремиерите и министри в оставка – на вътрешните работи Цветан Цветанов и на финансите Симеон Дянков, председателите на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев и на ДАНС Константин Казаков и главният прокурор Сотир Цацаров подписаха Инструкция за взаимодействие между ръководените от тях ведомства във връзка с прилагането на Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.
„През последните няколко години имаше сериозни препоръки от Европейската комисия за такова законодателство. Направихме много дискусии и срещи с депутати и посланици и то вече е факт. Сега трябва да пристъпим към действие”, каза вицепремиерът Цветанов. Той посочи, че първата стъпка в тази посока е инструкцията, която създава необходимата координация между институциите, за да може Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество да изпълнява ефективно задълженията си.
По думите на Пламен Георгиев документът създава работещ механизъм, който да подпомогне Комисията за постигането на резултатите, които се очакват от обществото – да бъде отнето имуществото на хората, придобили го по незаконосъобразен начин, и да се преодолее дефицитът на справедливост./МС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4191