EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нов метео сайт по швейцарски патент

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов метео сайт по швейцарски патент

mail12:10 | 11.11.2014прегледи 824 коментарикоментари 0


Швейцарският метеорологичен портал www.meteoblue.com вече е достъпен и на български език. Така, след Турция и Румъния, България става третата държава в Източна Европа, към която meteoblue обръща поглед.
Платформата meteoblue.com предоставя на своите потребители достъп до прогнозата за времето за всяка точка на земното кълбо. Търсенето се осъществява чрез специална система, разработена от компанията, която открива желаната локация по име, координати или Google maps.
Oсвен почасови данни за денонощието, www.meteoblue.com предлага прогноза за развитието на времето в следващите 7 дни, както и тенденции за следващите 14 дни.
За любителите на метеорологията в България, на сайта е разработена и специална секция „Карти”. Тя предлага повече от 20 метеорологични карти, представящи развитието на различни метеорологични явления на територията на България. Така например могат да се проследят очакваните максимални температури, скорост на вятъра или очакваното количество валежи в различните райони на страната.

meteoblue e създадена през 2006 година в град Базел, Швейцария от д-р Матиас Мюлер и неговите колеги и предлага прогноза за времето, базирана на метеорологични модели, разработени в университета в Базел в партнъорство с Американската Метеорологична Агенция NOAA/NCEP. Компанията работи с клиенти от редица държави в цял свят, а порталът www.meteoblue.com разполага с версии на 11 различни езика.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg