EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нов логистичен парк в ИЗ "София-Божурище"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов логистичен парк в ИЗ "София-Божурище"

mail15:00 | 26.10.2021прегледи 755 коментарикоментари 0


Започна изграждането на нов логистичен парк на българска компания за търговия на бяла и черна техника в Индустриалния парк "София-Божурище", съобщиха от икономическото ведомство.
Общата стойност на инвестицията е над 30 милиона лева, като се очаква тя да бъде завършена до края март 2023 година.
Заа последните няколко месеца са сертифицирани 12 проекта по Закона за насърчаване на инвестициите на обща стойност над 400 млн. лв., с потенциал за разкриване на близо 1500 работни места. Проектите са предимно извън столицата, в това число - четири в община с безработица над средната за страната.

Търговската верига "ЗОРА" ще изгради логистичен парк с административна сграда и складове за обслужване на търговската мрежа. Логистичният център включва административна сграда и складова база. Той ще бъде построен върху терен от 80 000 кв.м и ще бъде реализиран в два етапа. Строителството ще се изпълнява по съвременна технология, с висококачествени материали; заложен e висок процент на енергийна ефективност и енергийна независимост посредством собствена фотоволтаична инсталация. Предвижда се и изграждане на зарядна станция за електрически автомобили, се посочва в прессъобщението.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg