EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов компютър за празниците?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов компютър за празниците?

mail15:20 | 13.10.2011прегледи 711 коментарикоментари 0


Пазарът на персонални компютри е продължил да нараства през третото тримесечие, но с вяло темпо, което увеличава опасенията за неясните перспективи на сектора през изключително важния сезон на покупки за празниците, предаде AP. Новите данни на компаниите за проучване на пазарите IDC и Gartner вероятно ще охладят очакванията, породени от предстоящите тримесечни резултати на производителите на компютри и техните доставчици. Очаква се най-големият производител на микропроцесори Intel да съобщи финансовите си резултати за тримесечието във вторник.
Върху продажбите на персонални компютри се отразява слабото търсене и конкурентните технологии като таблет компютрите и смартфоните, които доведоха до намаляване на търсенето на персонални компютри в САЩ и Европа. Растежът в азиатските икономики не е достатъчен, за да компенсира вялото търсене в другите части на света. Hewlett-Packard задържа първото място в продажбите на персонални компютри. Lenovo, чиято централа е в Китай, изпревари Dell и зае второто място за първи път, по данни на IDC и Gartner. На четвърто и пето място съответно се нареждат Acer и тайванската Asus.
По данни на Gartner през третото тримесечие са били продадени 91,8 милиона персонални компютъра, което е с 3,2 % повече спрямо същия период миналата година и е малко под прогнозите на компанията за растеж от 5,1 %. Продажбите в Западна Европа са били особено слаби. Според IDC са били продадени 91,9 милиона компютъра или с 3,6 % повече на годишна основа. Компанията прогнозираше растеж от 4,5 на сто.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg