EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов Кауфланд в София + зарядна станция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов Кауфланд в София + зарядна станция

mail06:55 | 16.02.2017прегледи 6096 коментарикоментари 0


Kaufland България откри своя 11-и хипермаркет в столицата. Магазинът на бул. „Ген. Тотлебен“ 36 вече посреща клиенти, а потребителите могат да избират от над 20 000 артикула. Богатият асортимент се допълва от витрина с обслужване за прясно месо, риба, млечни продукти и деликатеси. Многообразие от плодове и зеленчуци и специално подбран биоасортимент са на разположение на клиентите, а пекарната предлага избор от близо 60 вида прясно приготвени продукти. Специални постоянни щандове предлагат продукти от чуждестранната кухня, като руска, турска, азиатска и др. Превес на продуктите все пак имат българските, чийто дял е 70%. Българските стоки са обозначени със специален знак – сърце с българския трикольор.

Новият магазин е петият по размер в София, разгърнат на търговска площ от близо 4000 кв. м., и първият със зарядна станция за електромобили. Инвестицията за новия обект е около 15 млн. лева, като само зарядната станция струва около 30 хил. евро. За пръв път у нас е монтирана подобна бързозарядна станция за електромобили. Съоръжението може да зарежда два автомобила едновременно, като идеята е, че за 15-20 минути, т.е. времето за едно пазаруване, електромобилът може да бъде зареден. Услугата за клиентите на хипермаркета е безплатна. Планирано е подобни зарядни станции да се появят в Стара Загора, Варна и Бургас, както и на още няколко паркинга на хипермаркетите в София.

В магазина е внедрена система за комбинирано отопление и охлаждане. Тя използва отпадната топлина от хладилната инсталация за отопление през зимата и отпадната студенина за охлаждане през лятото. Енергийно ефективното осветление и системата за преработване на отпадъци значително намаляват въглеродния отпечатък на обекта и оптимизират използваните ресурси. Само за една година новият хипермаркет ще намали въглеродния отпечатък с толкова, колкото биха изхвърлили във въздуха 72 дизелова автомобила за цяла година, а със спестената електроенергия биха могли да се захранят 58 домакинства в продължение на 12 месеца.

С откриването на новия хипермаркет Kaufland България вече има 57 филиала в 33 града в страната. В него ще работят 150 души. Общо 16 600 са служители на веригата, 6800 от които са на трудов договор. 1,4 млрд. лв. е оборотът на веригата за 2016 г., което представлява ръст от 8% спрямо предходната година. Също толкова – 1,4 млрд. лв. са направените инвестиции от 2006 г. досега. 125 млн. лв. данъци са платени за миналата година, от които 11 млн. лв. корпоративен данък.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150