EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов индекс за хотелските услуги в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов индекс за хотелските услуги в България

mail16:15 | 11.01.2023прегледи 586 коментарикоментари 0


Нов потребителски индекс ще измерва качеството на хотелските услуги в България. Разработен по инициатива на Хотелския форум, при изчисляването на индекса HotScore™ (Hotel Score) основна тежест имат отзивите и оценките на гостите на хотелите, публикувани в повече от 200 онлайн платформи, сред които Booking, Tripadvisor, Holiday Check, Google и други. Други фактори, които също се отчитат, са категорията на хотела, броят на коментарите и оценките в различните платформи и др., съобщиха от форума.

През ноември и декември миналата година, в партньорство с международния лидер за оценка на онлайн репутацията на хотелите TrustYou, беше изчислен годишният HotScore™ на над 1500 хотела в България – всички, които отговарят на условието да имат 20 и повече стаи и категория три и повече звезди. Като резултат беше съставена класацията TOP 100 Best Hotels in Bulgaria 2022, в която влизат 100-те хотела с най-висок HotScore™ в страната. 

Задачата на индекса е да разкрие реалната картина за качеството на хотелската услуга у нас и то благодарение на най-безпристрастното "жури" – гостите на хотелите, посочват от форума. По този начин в светлините на прожекторите ще попаднат тези хотели и хотелиери, които са постигнали и запазили най-високо ниво на услугата.

Целта на класацията TOP 100 Best Hotels in Bulgaria е да се мотивират собствениците, мениджърите и екипите на участващите в класацията хотели да запазят и дори да надградят високото ниво, което вече са постигнали; екипите на хотелите, които през тази година не попадат в класацията, да се мобилизират, така че да увеличат шансовете си за класиране през следващата година; когато избират хотели за почивка, наред с другите фактори, като цена на нощувката, големина на стаята и наличие на спа център, туристите да проверяват също какво е нивото на хотелските услуги в различните хотели – било чрез техния HotScore™, било чрез специалните стикери, които ще удостоверяват присъствието на хотела в класацията TOP 100 Best Hotels in Bulgaria. 

На 19 януари предстои участниците в класацията TOP 100 Best Hotels in Bulgaria 2022 да бъдат отличени на специална церемония във Военния клуб в София. 

Хотелският форум е най-голямото професионално събитие в хотелския бранш. Лансирано преди повече от седем години, ежегодно то събира стотици собственици и мениджъри на хотели, туроператори, доставчици, официални гости и медии, които обсъждат актуалните предизвикателства и възможности в бизнеса и създадат нови делови партньорства. 

/БТА/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047