EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нов инвеститор в Ловеч

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов инвеститор в Ловеч

mail14:05 | 30.08.2018прегледи 2329 коментарикоментари 0


Нов инвеститор планира да създаде 200 работни места в Ловеч, стана ясно от провелата се среща  между кмета Корнелия Маринова и Мартин Ганев, съдружник във фирмата  ANSA BORIMA. Заедно със своя екип инвеститорът разкри намеренията си да вземе под наем помещения и до края на годината да започне производство. Интересът му е към цехове в Северната индустриална зона, където преди години португалската фирма "Вестиконфекс интернасионал" произвеждаше  облекла.
„Анса Борима“ ООД е консорциум между българската компания "Борима" АД и италианската фирма "Анса Компосити" ООД. Фирмата има дългогодишна история в производството на телекомуникационно оборудване, компоненти и части за електротехническата и други индустрии, продукцията се изнася в редица страни.  В момента имат бази в село Борима и град Искър, Плевенско.
В Ловеч се предвижда основно да се прави монтаж, като ще има различни линии.

Предстои обучения на хората, които ще бъдат назначени на работа.
„Анса Борима“  работи с известни фирми в бранша и е предпочитан доставчик от „Шнайдер Електрик“ и ABB. 

В италиано-българската  група има две италиански фабрики и две български дружества. През 2016 г. „Анса Борима“  беше обявена за четвъртото най-бързо развиващо се предприятие в България в сектор „Електротехника“.

Това е вторият нов инвеститор в града, след като неотдавна бе съобщено за немския автомобилен концерн  VOSS Automotive, който до шест месеца ще разкрие 1000 работни места в завода в Баховица.

С тези инвестиции значително ще намалее процентът на безработни лица в общината, а и ще върнем някои работници, които сега пътуват до съседни градове, счита кметът на Ловеч.
 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg