EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов инвеститор в ИП Божурище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов инвеститор в ИП Божурище

mail08:05 | 12.07.2021прегледи 962 коментарикоментари 0


10 млн. лева ще инвестира българската транспортно-логистична компания Transpress в изграждането на нов логистичен център в Индустриален парк София – Божурище. Официален старт на строителните дейности бе даден с церемония за “първа копка”, като по план модерната база трябва да заработи в края на 2022 година. Проектът е получил Сертификат Клас А за инвестиция от българската държава, като поетапно с реализацията му ще бъдат открити около 100 работни места.

Мащабната база ще бъде с обща площ 40 дка и 8 хил. кв. м застроена площ, която ще включва крос-докинг платформа и склад за обработка на товари, зона за разпределение на пратки и стоки, както и офисна част и център за обслужване на клиенти. Проектът предвижда изграждането на 60 рампи, което ще позволи едновременното товарене и разтоварване на 60 камиона с режим на работа 24/7 по стандартите за глобална компания. Ще могат да се обработват до 12 000 тона на денонощие. Паркинг зоната може да поеме до 100 камиона и 300 автомобила. С тези параметри логистичният център ще бъде без аналог у нас и с най-голямата крос-докинг платформа за обработка на палетни пратки.

Основен приоритет при изграждането на новия логистичен център е и използването на иновативни и “зелени” технологични решения. Те са заложени на проектно ниво чрез разнообразни енергоспестяващи системи, които подобряват ефективността на сградата, включително подготовка за инсталиране на фотоволтаична инсталация на покрива. Складът също ще бъде оборудван с последно поколение високоефективни и “зелени” подемни машини. В съответствие с тенденциите за развитие на транспорта ще бъдат изградени и зарядни електрически станции.

Освен мащабът, основен приоритет при изграждането на новия логистичен център е и дигитализацията на процесите. Дейността ще бъде изцяло интегрирана в дигиталната платформа на компанията, като всички операции ще могат да бъдат мониторирани онлайн в реално време и анализирани. Това е възможно благодарение на внедрените и постоянно развиващи се ИТ решения и системи на Transpress, които използват и Big Data и AI иновации.

Проектът за новия логистичен център се реализира със собствени средства и финансиране от ОББ. Изпълнението на строителството е поверено на най-голямата строителна група в България – “Главболгарстрой”, която печели конкурса със сериозния си опит в реализацията на промишлени обекти и прилагането на иновативни технологии.

Новият логистичен център в числа

40 дка обща площ на базата

8 хил. кв. м РЗП на крос-докинг платформа, склад, офисни площи и център за обслужване

100 камиона и 300 автомобила капацитет на паркинга

60 рампи за товарене и разтоварване на камиони

60 камиона се товарят и разтоварват в една и съща минута

24/7 режим на работа

до 12 000 тона обработени товари за денонощие

до 15 000 палета за денонощие

над 4 млн. палета за година

100 нови работни места


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg