EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов изпълнителен директор на ДСК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов изпълнителен директор на ДСК

mail17:19 | 03.05.2023прегледи 1465 коментарикоментари 0


Димитър Дилов е новият изпълнителен директор, член на Управителния съвет (УС) и ръководител направление "Управление на риска" в "Банка ДСК" от началото на май, съобщиха от финансовата институция. Той поема длъжността от Арно Льоклер, който се оттегля от банката от края на април.

Димитър Дилов има повече от 20 години международен опит в банковия сектор, като през последните пет години заема позицията на изпълнителен директор и член на УС с ресор "Управление на риска" в една от водещите банкови групи в Източна Европа.

Кариерата му на риск мениджър преминава през различни банки от групата "Райфайзен Банк Интернешънъл" (Raiffeisen Bank International) в България, Австрия, Косово и Сърбия, където отговаря за управление на риска в съответните банки, лизингови дружества и пенсионни и инвестиционни фондове. 

Димитър Дилов е магистър по "Банков мениджмънт" от Стопанската академия "Д. А. Ценов", като впоследствие учи "Приложна математика" в Софийския университет. Има придобита магистърска степен по бизнес администрация от Бизнес училището в Кеймбридж, Англия (Cambridge Judge Business School). Преминал е множество специализации в областта на банкирането, финансовите технологии и data science в Англия, Швейцария, Люксембург и Австрия. Владее английски, руски и сръбски език.  

В последните години по негова инициатива се развиват различни дигитални решения за управление на риска, като се използват най-модерни технологични новости, ориентирани към оптимизиране на кредитния процес, подобряване на отчетността и ефективно вземане на решения.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1038