EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов завод се строи край Враца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов завод се строи край Враца

mail18:15 | 26.07.2019прегледи 869 коментарикоментари 0


Започва изграждането на завод край Враца за производството на каучукови и пластмасови съединения за автомобили от различни марки и модели, в което холдингът "Теклас" ще вложи 30 милиона лева.

Кметът на община Враца Калин Каменов, пълномощникът на изпълнителния директор на "Теклас-България" Георги Георгиев, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и председателят на Общинския съвет Румен Антов направиха днес символичната първа копка за изграждането на бъдещето предприятие. Новият завод на турската компания ще се изгради на терен, купен от община Враца, между кварталите "Кулата" и "Сениче" и в близост до железопътната линия.

Първият корпус на завода трябва да бъде открит в средата на 2020 година. Работните места в него ще бъдат първоначално 500, с перспектива да станат 1000. Плановете на компанията е да разширява дейността си във Враца, като са готови четири проекта за изпълнение в предприятието за общо 30 милиона евро, каза Георги Георгиев по време на официалната церемония. Той допълни, че проектите са свързани с високотехнологични продукти за хибридни автомобили на световноизвестни производители. Над 20 на сто от общата продукция на предприятията от "Теклас" е предназначена за електромобили от различни марки, уточни той.

Кметът Калин Каменов отбеляза, че за последната година в общината са влезли повече от 50 милиона лева нови инвестиции. Той изрази надежда, че изграждането на новия завод ще допринесе за съживяването на икономиката не само в областта, но и в Северозападния край./БТА

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg