EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нов завод край Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов завод край Пловдив

mail13:05 | 24.01.2019прегледи 1129 коментарикоментари 0


Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите /ЗНИ/ на „Шпинер България“ ООД. Инвестицията е в размер 10 млн. лв. за придобиване на нови дълготрайни материални и нематериални активи, като  за реализирането на проекта ще бъдат назначени 100 нови служители.

Инвестиционният проект предвижда строителството и оборудване на производствена сграда за производство на машини с цифрово-програмно управление – металообработващи машини, върху собствен терен, който се намира в Тракия икономическа зона, гр. Куклен, Община Куклен. Компанията предвижда да завърши изцяло строителството  през март 2019 г., а производствената дейност е планирано да стартира през април. Производството е предназначено както за българския пазар, така и за износ за Германия, Турция, Близкия Изток, Южна и Северна Америка.

Компанията е избрала за местоположение на новите си производствени мощности България, поради икономическата стабилност на страната и удобната локация от логистична гледна точка. За осъществяването на проекта, инвеститорът е заявил ползването на насърчителни мерки по ЗНИ, като съкратени срокове за административно обслужване, както и индивидуално административно обслужване, необходимо за осъществяване на инвестиционния проект.

Проектът на „Шпинер България ООД е един от 17-те проекта във високотехнологични производства и услуги, които са сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите през 2018 г. Планираните инвестиции по тези проекти възлизат на 482.27 млн. лв. и се предвижда да бъдат разкрити 1968 нови работни места.

„ШПИНЕР БЪЛГАРИЯ“ ООД е регистрирано в  Пловдив. Основният предмет на дейност е производство на машини с цифрово-програмно управление (ЦПУ). Собственици с 50% дял са Avcı CNC Makine Pazarlama AŞ, Турция и Spinner Werkzeugmaschinenfabrik GmbH, Германия, компания, която произвежда ултра прецизни CNC (Computer Numerical Control) стругове.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg