EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нов европейски трудов договор искат водещи политици

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов европейски трудов договор искат водещи политици

mail16:08 | 28.10.2009прегледи 801 коментарикоментари 0


ЕС рискува "десетилетие на изоставане" и висока безработица, ако до 2014 година не се открият 10 милиона нови работни места, предупреди днес британският премиер Гордън Браун, цитиран от ДПА.
В писмо до Фредерик Рейнфелд, сегашния председател на Европейския съвет, Браун призова за нова политика в Европа по въпросите на заетостта и икономически растеж.
"Трябва да поставим Европа на нов курс. Спешно се нуждаем от ново европейско споразумение за трудовия пазар и икономическия растеж, за да бъдат премахнати опасенията на европейските граждани, докато същевременно вземем мерки за реформиране на ефективността на институциите", заяви Браун.
Писмото бе публикувано днес от британското правителство, за да съвпадне със срещата на високо равнище на ЕС в Брюксел, която започва утре и ще продължи до 30 октомври.
Рискът от много по-слаб световен и европейски икономически растеж заради спада на потреблението в САЩ и други икономики, свиването на инвестициите и съкращаването на работни места може да означава, че "Европа за пореден път ще изостане в развитието, което ще се отрази на стандарта на живот и благоденствието на всички наши граждани".
Целта е да се увеличи заетостта чрез въвеждането на по-гъвкави мерки и улесняването на свободното движение на работна ръка в Европа чрез подобряване на информационните и консултантските услуги за възможностите за намиране на работа и признаване на квалификацията на работниците в други европейски държави, се посочва в писмото.
Гръцкият министър по обществения ред Михалис Крисохоидис заяви, че отговорност за нарастващата миграция носят всички държави от Европейския съюз, отбелязва електронното издание EUbusiness.
„Нелегалната имиграция е ключов национален и европейски проблем, който има и пряко отношение към спазването на човешките права”, отбеляза още Крисохоидис, добавяйки, че Гърция ще настоява за равностойна отговорност сред членовете на ЕС по време на срещата им в Брюксел в четвъртък.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg